tirsdag 19. desember 2017

Plante urter i kasse

I plantekassen blir det varmere enn det er i bakken, slik at du kan plante tidligere der enn i kjøkkenhagen. Les anvisningen på hver enkelt frø pose, men start gjerne litt tidligere i plantekassen. Tips til hva du kan dyrke. Velg det du faktisk liker, både av type og mengde.


Med en blomsterkasse kan du raskt forvandle uterommet til en koselig oase. Gi hagen, terrassen eller balkongen nytt liv, med alt fra fargerike blomster til smakfulle urter.

Se alt du kan plante her – og få inspirasjon til hvordan du kan innrede blomsterkassene i hagen. Du kan rekke to eller tre salatplanter fra samme potte eller kasse i løpet av sesongen, hvis du begynner tidlig nok. Mai er en ideell måned å plante grønnsaker, sier Apeland. Hageland har også et rikt utvalg av forskjellige knoller og løk.


Poteter, sjalottløk og kepaløk er veldig populære og enkle å få til. Plantekasser med alt tilbehør du trenger for å lykkes med dyrking i hagen eller på balkongen. Velg mellom plantekasse i svart eller naturlig tre.


Her er forslag til lette urter å dyrke inne og ute, Det finnes selvsagt mange flere lette urter - og krydderplanter du kan prøve deg på som basilikum og dill du kan legge til eller bytte ut me men vi stoppet ved forslag.

Rosmarinus officinalis. Den eneste ulempen med å ha kjøkkenhagen i en krukke eller kasse , er at du må passe på å vanne oftere. Bruk derfor en stor krukke. Skal du reise bort bør du bruke automatisk vanning eller i hvert fall sette krukken i skyggen. En annen plante jeg ikke visste ville klare seg i krukke her.


I fjor kjøpte jeg denne som en broiler og ga den en sjanse i urte tønna etter at jeg hadde klippet den ned til en middagsrett. Herlig å se at den også har klart vinteren uten problem. Dersom du vil ha noe som både er pent og anvendelig bør du plante krydderurter i balkongkassene, gjerne i nærheten av grillen, så det bare er å streke ut en hånd for å få akkurat det rette krydderet til sommerens gourmetmåltider. Og du trenger slett ikke å ha spesielt grønne fingre for å lykkes.


Ti enkle grønnsaker og urter. Et godt tips før du begynner å så eller plante er å velge flere sorter og heller færre planter av hvert slag. På hagesentrene vil de kunne hjelpe deg med hva som er hva. Dette gjelder også for urter. Jeg har selv gressløk og oregano i et bed i hagen, og disse kommer igjen år etter år.


Jeg bor på Østlandet, der det er kalde vintre. Basilikum, derimot, er en ettårig plante her i Norden, fordi den ikke overlever vinteren ute. Hvor kjøpe urter : Du kan både kjøpe ferdige planter og kjøpe frø.


Eller du kan be slekt og venner om en del av deres planter.

En kasse med forskjellige urter er praktisk å ha. Salat og urter er det fint å dyrke i krukker, med lett tilgang fra kjøkkenet. Må du på med støvlene og ut for å hente, er det mindre sannsynlig at urtene blir brukt. Den er velkjent som pizzakrydder eller som ingrediens i italienske matretter.


Og hvorfor bruke tørket krydder når du kan bruke friske urter fra egen hage? Du trenger ikke hage for å plante frukttrær og bærbusker: Ifølge ekspertene, kan du fint plante dette i krukker eller kasser på balkongen - bare du passer på at forholdene ligger til rette for det. Oregano er en robust plante som blomster overdådig. Jada, du kan fint plante frukttrær og bærbusker i krukker på terrassen.


Garden Living AS et lite staudegartneri som er spesialisert innen stauder, urter , løker og kvalitets hageutstyr. Når du har en tanke om hvilke urter du liker best, og som du ønsker å plante i hagen din, er det lurt å spørre om råd hos en gartner. Gartneren kan veilede deg når det gjelder plassering av de ulike urtene, hvilken behandling og oppfølging urtene krever, og hvilke urter som tåler mest og minst.


Poteter er enkle å få til og de smaker nydelig når du plukker dem. Det er ekstra morsomt for barn å være med på å plante og plukke. Legg potene først i vinduskarmen i fire uker slik at de spirer godt. Så kan du legge den i en stor kasse og dekke til.


Denne plantekasse er i samme design som førnævnte, men med en bredde på hele centimeter. Det giver god plads til eksempelvis at opdele plante -arealet i mindre sektioner, så du kan have flere forskellige planter. Du kan selvfølgelig også have en enkelt plante i hele bedet, og så give denne ekstra plads. Velkommen til plukkselv.


Lynrask levering - bestill før kl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg