torsdag 29. januar 2015

Panellakk eller beis

Panellakk eller beis

Søk etter panellakk eller beis på den nye KensaQ. Besøk en av våre butikker, eller bestill enkelt på nett. Tror ikke beis er vanskeligere å få pent, men det er viktig å ta ett bord av gangen.


Panellakk eller beis

I taket er det lurt å bruke et teleskopskaft til kosten, slik blir det enklere med disse lange bevegelsene. Lakk er et beskyttelsesprodukt som legger seg som en tynn hinne på treverkets overflate, i motsetning til beis eller olje, som skal trenge inn i treverket. Ulike typer lakk har ulike bruksområder og kvaliteter. Lakk kan være transparent eller halvtransparent, med eller uten farge, med ulik grad av glans og med ulik slitestyrke avhengig av bruk. MyPack og hjemlevering – betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.


Hvit panellakk fra Jotun. Har du ubehandlede treverk av furu eller gran som er gulnet, mørknet eller blitt solfarget? Du trenger en bøtte med rent vann og en klut, og en bøtte eller.


Panellakk eller beis

Et hvittet tak som er blitt behandlet med hvit beis eller panellakk , kan ligne på. JOTUN Spesialrens Gulnet Panel. Vår Original Panellakk kan blandes i mange ulike farger. Har man en vegg hvor det er brukt beis eller panellakk i en farge man ikke liker vil den enkleste og tryggeste løsningen på problemet være å male panelet med en vanlig heldekkende interiørmaling. I deres tilfelle vil både de varme beigehvite fargene som f. Nordsjö Original Panellakk motvirker gulning av panelet og gir det et varig, naturlig utseende.


Det er viktig å huske på at underlagets farge vil påvirke den endelige fargen. Påføring av Panellakk er en transparent behandling av treverket og er underlaget relativt nytt og lyst, blir fargen du legger på også preget av det lyse. Dette her med gulnet gammelt panel og beis er jo ikke enkelt som mange erfarer. Iallefall ikke når vi er inne i denne grå trenden.


Vi hadde et hyttekurs i butikken, og i hytter er det mye panel som skal lysnes eller behandles, så vi forsket litt. Prøvde litt forskjellig, både på nytt og gammelt. Er treverket svært mørkt og gult, eller har mye skjolder, påfør to strøk. Vær oppmersomhet på at underlagets egenfarge og beskaffenhet vil påvirke sluttresultatet. Det er vanskelig å gi et generelt svar på hvorvidt panellakk eller panelbeis holder sin lyse farge lengst.


Ifølge Ole Andreas Klaveness er disse produktene ofte veldig like. Han forteller at hovedpoenget her er at pigmenterte produkter basert på akrylbindemidler gulner saktere enn produkter basert på olje. Hvis du skal beise på gammelt eller gulnet tre bør du prøve deg litt frem for. Panel som er til gulnet panel før påføring av beis eller panellakk. Om du velger å beise eller male hytta di utvendig, er langt på vei et spørsmål.


Da kan du enten bruke en panellakk eller panelbeis til å lysne. Interiørbeis Lady Pure Nature Klar 68L. Underlag er svært forskjellige, noe er veldig tørt og sugende, mens andre kan ha en panellakk på.


Dette vil alltid påvirke sluttresultatet. Noen steder passer det best med ett strøk, mens på en del sugende underlag må det to strøk til for å få et jevnt, helhetlig og transparent resultat, forklarer hun. Panellakk eller panelbeis er gode alternativ for å bevare treverkets naturlige utseende. Disse produktene inneholder UV-filter som beskytter treverket mot sollyset og forsinker gulningsprosessen.


Panellakk eller beis

I motsetning til maling, som vil legge et dekkende lag på treverkets struktur, vil beis gi liv og form til en vegg, siden trestrukturen vil skinne gjennom, forklarer Ole Andreas Klaveness fra Klaveness maler- og byggforretning as. Panellakk og panelbeis er to veldig like produkter fortsetter Klaveness. Hvis panelet er tidligere behandlet med panellakk , voks, olje eller lignende benytt Jotun Spesialvask før Maling. Se Scanox Panellakk fargekart.


Ubehandlet treverk i ett strøk i ønsket farge. Tyrilin Panelhvit i ett eller flere strøk avhengig av ønsket utseende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg