tirsdag 14. mars 2017

Stor husedderkopp

Hunnens kropp er 11–mm lang, hannens kropp er 10–mm og smalere enn hunnens. Beina er meget lange, og hannens bein er aller lengst. Diameteren til hele dyret fra forbeinspiss til bakbeinspiss kan være hele 8–cm. Edderkoppen virker derfor meget stor – og skremmende på mange.


Stor husedderkopp (Eratigena atrica) er en edderkopp som tilhører familien traktedderkopper. Kropplengden er 10–mm, og fra forben- til bakbensspiss kan den måle 8–cm. Habitat: Knyttet til boliger og bygninger i Noreg.


Vil ikke ha det for tørt, og er derfor bl. Vanlig og vidt utbredt langs Oslofjorden og sannsynligvis i de fleste større byer i Sør-Norge. The House spider Tegenaria atrica is one of the biggest spiders of Northern and Central Europe. NaturGuide eMagazine, Denmark. Folkehelseinstituttet (FHI) får hvert år, i månedene august, september og oktober, en rekke henvendelser fra folk om edderkopper.


Stor husedderkopp

Han er ein av dei største edderkoppane i Sentral- og Nord-Europa. Som med dei aller fleste edderkoppane har han eit giftig bit. Ugiftig, men smertefullt Ifølge FHI er det slett ikke sjelden at folk som ringer nekter å tro at stor husedderkopp er et norsk dyr, noe som heller ikke er så rart med tanke på at de kan bli opp til ti centimeter i diameter. Kroppen er tett besatt av korte hår. I tillegg kommer de lange, slanke bena.


Arten holder til i hus over hele verden. Husedderkopp , edderkoppart i familien traktedderkopper. Tette nett som ender i en trakt anbringes i kroker, særlig oppunder tak. Hunnen kan leve i flere måneder uten mat og drikke. Det finnes to ulike husedderkopper i Norge, vanlig husedderkopp (Tegenaria domestica), og stor husedderkopp (T. atrica).


Stor husedderkopp

Stor husedderkopp - Uvanlig stor ? Sto nettopp opp, og da jeg gikk bort til vinduet, så fikk jeg meg et. Det har nok vært en stor husedderkopp. De er brune, men kan virke svarte i farten, for de er lynraske. Om du skulle klare å fange en med hendene, kan den bite.


Det kan gjøre vondt noen timer, men er ikke farlig. I Norge finnes det mer en 5arter av edderkopper, og alle er ufarlige for mennesker. Vanlige edderkopper i Norge er stor husedderkopp og vevkjerring, også kalt for langbein eller stankelbein. Mens insekter har tre par bein, har edderkopper fire. Siden edderkopper lever av insekter kan den sees på som nyttedyr.


Stor husedderkopp

Den spinner tette nett som ender i en trakt. Den foretrekker litt mørke steder, som kroker, bak gjenstander og oppunder tak. Levested: Den store husedderkop lever i og ved huse, skure, kældre, men også i stengærder, brændestabler, under afløbsriste ved vejkanten og lignende, hvor den laver sit spind.


Mit indtryk er, at de foretrækker et lidt fugtigt miljø. Udbredelse: Den store husedderkop er udbredt i hele landet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg