torsdag 23. mars 2017

Semska skinn

Mote til rett pris - Shop enkelt online hos Bubbleroom - Mange kjente merker! Semsket skinn , (i Norge kalt semsk), tynt, mykt skinn som er resultatet av semskgarving. Denne garvemetoden har sitt utspring i den eldste kjente garvemetode, fettgarving, som bestod i at friske, flådde skinn ble smurt med dyrefett og bearbeidet til fettet trengte inn i skinnet, som myknet, ble holdbart og tålte væte. Vi digger semskede sko og vesker fordi skinnet har en myk og hårete effekt.


Visste du forresten at semsket skinn er vrangsiden på skinnet?

Det behandles med børster for å ruske opp fibrene så den fløyelsaktige looken kommer fram. I tillegg kan det være vanskelig å fjerne flekker fra semsket skinn. Har du først fått en flekk på lyse sko i semsket skinn , er du ute og kjører, sier Gundersen. Ha med deg en børste i vesken slik at du kan ta møkka med en eneste gang.


Får den tid til å sette seg, så sitter den. Lurer på om noen der ute vet hvor man får kjøpt semsket skinn. Vet ikke hvordan dette leveres, men finnes det på rull?

Designeren Veronica B. Vallenes, som bruker mye skinn i kolleksjonene sine, skriver i en e-post til MinMote at hun pleier å vaske vekk flekker på skinnplaggene sine med en vegetabilsk håndsåpe. Hvis det har kommet lukt, henger jeg det ut til lufting. Hvordan går jeg frem for å rense opp semsket skinn. Det er snakk om ett sjeldent italiensk sykkelsete fra midten av 80-tallet.


Pleie og vedlikehold av skinn. Skinn er et eksklusivt og varig materiale, brukt enten i bil, møbler, bekledning med mer. Det er meget viktig for skinnets kvalitet og levetid at det får riktig vedlikehold.


Vi har tiilgjengelig meget gode og trygge produkter , de samme som vi bruker profesjonelt for å holde skinn og lær i utmerket stand. Jeg er helt enig, i alle fall stort sett. Men ikke alle sko er støpt. Noen få er syd mens de fleste (billige) er faktisk lim. Noen dråper Zalo blandet med lunkent vann, og en god runde børsting pleier å fjerne det meste av urenheter på skinnet.


Semska stasjon er en nedlagt jernbanestasjon tilknyttet Nordlandsbanen. Stasjonen ligger 6meter over havet.

Det er dog noe med kombinasjonen semsket skinn og norsk høst som kan få enhver skoelskende fashionista til å krympe seg litt. Vi er jo oppvokst med at semsket skinn ikke kan brukes i regn. Semsking, også kalt semsk-, sems-, fett-eller oljegarving, er en teknikk for garving av skinn , det vil si bearbeing til lær. SLIK FJERNER DU FLEKKER PÅ SEMSKET SKINN. Ingenting er mer irriterende enn å få flekker på lyst semsket skinn.


Noe jeg alltid får på min semskede jakker. Jeg tror kanskje jeg har tipset om det tidligere, men jeg deler igjen. Daglig leder hos Skomaker’n i Oslo, Niels Fredrik Jacobsen, har et godt råd til hvordan du kan fjerne flekker og smuss fra semsket skinn. Det er både logisk og sant at den beste måten å holde hendene varme på, er å holde fingrene samlet i en vott. Skinnvotter med lammeull holder hendene varme på selv de kaldeste vinterdagene.


Velger du et par i glatt, sort skinn kan vottene også kombineres med de fleste antrekk. Det finnes også en egen type sjampo for å rengjøre slikt skinn. Etter rengjøring sprayer du med impregningsspray for å beskytte mot fukt og skitt.


Spaltlær puster bra, er lett i vekt og mykere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg