onsdag 22. mars 2017

Kjeller innredning

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter!


Tips og råd til innredning og oppussing av kjeller på nettsidene til SINTEF. Vindu i kjeller kan regnes som rømningsvei hvis det har fri åpning der bredden er minst m og høyden minst m, og det er tatt forholdsregler for å lette rømning gjennom vinduet, sier Sintef Byggforsk. Drømmer du om mer plass i boligen din, men vet ikke helt hvor du skal begynne?

Sitter du på en ubrukt kjeller , har du et stort potensiale til å lage noe helt unikt. Innrede kjeller - Den komplette guiden. Her går vi gjennom regler, typiske priser og tips når du skal i gang med innredning av kjelleren. Vi har funnet metoden som sikrer en fuktfri kjeller for godt! Med vår rom i rom løsning kan du bli kvitt fukten og få et sunt inneklima i kjelleren, både for.


Ombygging og innredning av kjeller til boligrom 727. Undersøk kjelleren og planlegg hva som må gjøres Når man planlegger boligrom i kjeller , må flere miljømessige og tekniske forhold kontrolleres og vurderes på forhånd. Formålet er å undersøke om prosjektet lar seg gjennomføre og anslå arbeidsomfang og kostnader.

Når man først har vendt seg til å ha kjeller , er det vanskelig å leve uten de verdifulle kvadratmeterene under bakken. En kjeller kan ha et hav av funksjoner. Den kan brukes til alt fra oppbevaring, beboelse (hvis den er godkjent), hobbyverkste treningsrom, bryggerom eller som lekerom til barna. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon.


Skal kjelleren brukes som bolig, har huseieren plikt til å sørge for at radonkonsentrasjonen ikke er for høy. SINTEF anbefaler at man alltid måler radonkonsentrasjonen før innredning av kjellerrom. Lag rom i kjelleren gir videre råd om tiltak mot radon i eksisterende kjeller. Dette betyr at flere boder med små grep kan gjøres om til oppholdsrom.


Forutsetningen er at rommene er inne i boligen og at boligen er fra før 1. En innredet kjeller kan bli utleiedel, generasjonsbolig eller kjellerstue til familien. Denne boka viser hvordan man utfører drenering og fuktsikring, og riktige løsninger for oppbygning av gulv, vegger og himling. Man må bruke riktige løsninger og godt dokumenterte byggematerialer, samt følge anbefalte anvisninger f. Tanken er å innrede til et kontor i det rommet helt til venstre (kvm), tv-stue i foajeen på 8. Om du har problemer med fuktig kjeller og drenerer uten å isolere utvendig, får du fortsatt fare for kondens.


Kjelleren kan bli tørrere, men ikke nødvendigvis tørr – og det er en stor kostna sier daglig leder Thomas Bakken i firmaet Tørt Bygg. Tørt Bygg tilbyr andre løsninger for kjellere med fuktproblemer. Selv om prisen for renovering av en kjeller vil variere betydelig, ser vi i vår prosjektdatabase at de fleste boligeiere betaler omlag kr 250i snitt når de får renovert sin kjeller av en profesjonell entreprenør.


Fra mørk kjeller til lyst oppholdsrom 26.

Hallen var mørk og ikke særlig innbydende, og ble kun brukt til gjennomgang. Nå fremstår den som et hyggelig oppholdsrom med ekstra overnattingsplass. Denne artikkelen er en fagartikkel først og fremst for eiendomsmeglere. Les mer om reglene på vår forbrukernettside Bolig360.


Slik kan du gjøre om loft og kjeller til boligareal. Reglene gjelder bare for boliger fra før 1. Det vil si at det ble søkt om bygging eller ombygging før denne datoen. Det kan være vanskelig å unngå fukt i en eldre kjeller.


For det første er kjelleren plassert under bakken, der det allerede er fuktig. For det andre er som regel ikke kjellere utstyrt med store vinduer til å lufte ut. Fukten i kjelleren kommer ofte inn gjennom vegger og gulv utenfra - fra regnvann, jordfukt eller fra grunnvann som ligger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg