fredag 24. mars 2017

Oljemaling over vannbasert

Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Eller mener du det alltid har vært riktig at det er ok å male med vannbasert maling oppå oljemaling. Malere ivrer veldig for vannbasert maling.


Det skyldes at mange malere ble løsemiddelskadd pga. Min erfaring er at oljemaling dekker bedre, så du kan hoppe over minst ett strøk sammenlignet med vannbasert.

Mulig det ikke gjelder lenger med de moderne vannmalingene, men før i tiden var vannbasert visstnok minst like giftige som oljemalingen. Så langt jeg kan forstå er denne vannbasert. Nå har en kompis av meg kjøpt inn spann med Drygolin oljemaling , som er blandet i feil hvit farge til hans bruk. Jeg kan få denne malingen til en veldig god pris av han. Når du maler med vannbasert trebeskyttelse, er det hovedsakelig snakk om en overflatebehandling som motvirker fukt og sopp i treet.


Her er det et godt råd å velge trebeskyttelse, som lar treet puste og kvitte seg med fukt innenfra. Dermed reduserer du risikoen for avskallinger og fuktskader i treet.

Vi anbefalte våre kunder å matte ned panelet med sandpapir for så grunne det med f. Jotun heft- og sperregrunning. Deretter kan du male med vannbasert maling. Svar: Da må man først vaske over med JOTUN KRAFTVASK, og så gå over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre og er det mye av dette, så må man grunne med VISIR OLJEGRUNNING på de områdene som har bart treverk, før påføring av maling som f eks. DRYGOLIN ULTIMAT eller OPTIMAL. Vi har furupanel malt med oljebasert maling for ca.


Som første strøk kan du velge en akrylbasert heftgrunn, da er du sikret god heft. Kan jeg male over med akrylmaling? De to vanligste typene maling for bransjestandarder og kunstnere både er oljebasert maling og vannbasert maling, som hver har særegne egenskaper som gjør dem gode i spesielle situasjoner.


Det er mulig å bruke de to produktene i kombinasjon, men som en generell regel bør du ikke bruke vannbasert maling over et eksisterende lag med oljemaling. Jeg har begynt å male et gammelt furumøbel og jeg startet med et par strøk med vanlig vannbasert maling. Men så kom jeg på at jeg heller bør prioritere slitesterk oljemaling på dette møbelet da det er et bruksmøbel. Er det for sent å snu? Oljemaling på vannbasert maling, eller.


Det finnes to typer vannbasert maling som virker omtrent likt: Lateksmaling (PVA) og akryldispesjonsmaling.

Når de tørker, danner disse partiklene en uoppløselig og elastisk film. Malingen er basert på mikroskopiske plastpartikler som er blandet i vann. Jeg er forsåvidt mentalt forberedt på å måtte skrape vekk all gammel maling, men det vil jo bli en grisejobb med alle de profilene og snirklene, og jeg skulle så gjerne slippe. Dette for å sikre deg en maling som er lysekte, og ikke vil blekne over tid. Hos oss kan du benytte kort eller Paypal.


Sommertid er maleti men det er lett å bli forvirret når man står foran hyllene i malerbutikken. Beis og dekkbeis, oljemaling og vannbasert maling. Hva er det for noe alt sammen og hva skal man bruke hvor? Transparent beis Vi har bedt Vi i villas malingsekspert, Heidi S. Sørensen ved Maleriet Fargehandel AS om å forklare de ulike produktene. Jeg synes de er veldig stive, men vet at mange liker dem.


De må nok gås ut, men etterpå er de holdbare og varer lenge, sier de som liker dem. Ved bruk av akrylprodukter bør temperaturen være over °C ved påføring. Lagringstemperaturen må være over °C, da produktene ikke tåler frost. Alkydproduktene kan teoretisk påføres ved kuldegrader. Det anbefales ikke, da fuktighet i trevirkets overflate er frosset, slik at vedheften av overflatebehandlingen kan påvirkes.


Tradisjonell oljemaling på tube. Ekte oljemaling av vegetabilsk olje og pigment. Tørker langsomt og kan bearbeides over tid. Spe med linolje for tynnere maling og enda lengre tørketid. Følg instruksjonene på malingen for rengjøring av pensler og verktøy.


Enkel veiledning følger med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg