torsdag 6. oktober 2016

Male takstein selv

Male takstein selv

Sjekk ut Male Takstein Selv. Reserver ditt Hotell i Male online. Når takstein og metalltak er i god stan beskytter det huset mot regn, snø og vind. Og med riktig vedlikehold kan slike tak – også betongtakstein – leve nærmest for evig. Fordelen med å male taket fremfor å legge nytt, er at det er enklere, mindre arbeidskrevende og langt rimeligere.


Overflaten på taksteinen er blitt stygg p. Store deler av taket er nå lysegrått istedet for sort. Mosen stortrives på taket, og det ser igrunn helt ræva ut. Har funnet noen tråder der dette diskuteres ,men er ikke blitt så mye klokere. Når malingen er oppvarmet, kan vi male uten å søle, selv når det blåser litt, sier Enger.


Mose gjør også takstein mer mottakelig for gjennomtrengning av fukt. Foto: Ronny Enger Vis mer. Men takfornying er langt mer enn å male.


Rundt prosent av jobben er rengjøring av skitne og mosegrodde takstein. Mesteparten av den opprinnelige fargen er borte, så den er grå og trist. Om ikke økonomien tilsier at du ikke kan skifte nå, så legg nytt. Dersom takstein sprekker kommer det av fysisk skade – og en slik skade vil ikke bli reparert ved å legge på. Hos meg har de brukt bøylevarianten, det må da spres godt ut over taket også (bare nederst vil de få så stor last at de kneler).


Jeg er usikker på hvordan de festes, har aldri gjort det selv. Er steinen ikke festet så kan de kanskje tres inn ? Mal taket selv – Kan du male vegger, kan du også male tak, sier Michelsen. Og som alltid er det grunnarbeidet som avgjør hvor godt resultatet blir.


Etter en grundig vask der all mose og skitt fjernes, grunnes det med en spesialtilpasset grunning. TakSitt har for eksempel en egen grunning beregnet for takstein , og en annen for tak i metall. For hver type takstein finnes det detaljerte, komplette monteringsanvisninger. Dersom du synes at prosjektet virker for stort, finnes det mange dyktige tak leggere som gjerne hjelper deg.


Zanda samarbeider med dyktige takleggere rundt om i hele Norge. Søk her for å finne en taklegger nær deg. Finn Male Takstein Selv. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer.


Vi er fortsatt usikre på om et bånd er nok til å redusere groing på takstein. Shingel er flat mens takstein har bølger slik at en vil ikke få samme effekt på en takstein. Prøvetaket som det fortsatt ligger på viser ingen endring i forhold til sist.


Mulig at det vil virke vet legging av nye stein samtidig som en legger denne mosestoppen. Dette blir som å male på rust eller kjøpe et luftslott, mener han. For å understreke at takkledningen som regel er god nok, forteller han at for de fleste teglsteinskledde tak som omlegges vil taksteinene brukes om igjen. Takstein er ikke vanntette, de er vannavisende, presiserer han. Fornying av takstein blir nå mer og mer vanlig.


Male takstein selv

Hver eneste dag blir taket utsatt for slitasje fra nedbør, sol, vin snø og is. Dette medfører til at taksteinen slites og over tid blir stygg. Vekst av alger og mose er også et stort problem. Men å skifte ut hele taket er en stor kostnad. Da kan takfornying være en bra og fornuftig løsning.


Maler du taket beskytter du taksteinen mot slitasje og gir det lengre levetid. Spar både penger, arbeidskraft og miljøet gjennom å vedlikeholde taket framfor å bytte det! Taket skal beskytte huset ditt, og må tåle ekstreme påkjen­n­inger gjennom året.


Meld deg inn i vårt nyhetsbrev! Vær den første til å motta nyheter, kampanjer og faglig innhold fra Maxmaling. Film som viser hvordan du legger takstein : Hvor starter du, hvordan legge taksteinen rett og hvordan man avslutter takleggingen. Husk å følge legganvisning for din type tak.


Denne filmen er en del av serien om hvoran du bygger en garasje. Her finner du beskrivelser på hvordan du kan male inne. Hva koster det å legge nytt tak vs male taket?


Male takstein selv

Et enkelt regnestykke sier at det koster ca 5. Billigere å fornye enn å skifte takstein. Vi har opp til års garanti og du kan øke taksteinenes levetid med år eller mer. Prosessen bak takfornying på 1-2-3. GJØR DET SELV : Å male taket er lettere enn mange tror. Det er også mulig å leie håndverkere til å ta seg av taket.


Uansett: Tenk alltid sikkerhet først og bruk anbefalt sikringsutstyr! I Norge bruker vi mye takstein av sement. Dette er et porøst materiale, som blir slitt av vær og årstider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg