fredag 19. august 2016

Lysne panel

Gulnet panel med skjolder etter bilder og møbler er ikke et ukjent syn rundt i landet. Malingprodusenten har derfor tatt grep, og har nå lansert et 2-i-1-produkt, som kan både lysne og farge panelet i ett strøk. Den nye panelserien gir deg to muligheter: ønsker man å få tilbake den lyse fargen til nytt treverk brukes panellysner. Beskytter treverket mot smuss og fingermerker. Vanntynnbart, inneholder UV-filter som bremser videre gulning.


Lysne panel

Skal påføres ubehandlet treverk. Kan brukes på nytt panel for å beholde den lyse fargen lenger, eller for å lysne gammelt, gulnet panel. For å unngå at gulfargene slår gjennom, kan noen lakker tilsettes mer hvit brekkfarge.


FØR ETTER Har du ubehandlede treverk av furu eller gran som er gulnet, mørknet eller blitt solfarget? Eller har du nytt ubehandlet treverk som du vil bevare lyst og trehvitt så lenge som mulig? Finn Robøle hos IBG anbefaler en lignende løsning med Panelhvit som basis, hvis du ønsker å lysne panelet.


For de som derimot vil sette litt farge på treverket er PanelCover en god løsning. Den har en dekkende effekt, uten at den gjemmer bort treverket. Den kan brukes på ubehandlet og tidligere lakkert panel. Noen lakker kan tilsettes mer hvit brekkfarge for å unngå gulfarge fra kraftig gulnet panel. Om du ønsker en kraftigere effekt påfører du flere strøk.


Lysner gulnet panel effektiv og enkelt! Tyrilin Panellysner produktet for deg! Hvitt panel , uten å male.


Hvordan lysne gammelt panel , og hvordan holde nytt panel lyst, får du vite her. Forrige uke spurte en av våre lesere oss om råd til å lysne gulnede tregulv, uten å måtte slipe dem ned. Det finnes ulike produkter for dette på markedet, dem kan du lese mer om her. I etterkant har vi imidlertid fått tips fra Livar Dubland om en mye rimeligere variant.


Det er naturlig og vakkert, men rommet kan oppleves mørkt og tungt etter noen år. Da begynner panelen å gulne på grunn av at fargestoffene i treverket kommer til overflaten. Ingen minimumsordre - Kjøp nå!


PANELLAKK: Panellakk kan brukes på nytt treverk for å beholde den lyse fargen lenger, eller for å lysne gammelt, gulnet treverk. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Overflaten bør rengjøres med trerens før påføring. Tidligere lakkert flate pusses lett for å gi den nye lakken god vedheft.


Denne hytta hadde mørkt, gammelt panel som ble lysnet med panellakk. Ubehandlet panel er rustikt og dekorativt, og ikke minst superenkelt å vedlikeholde. Dessverre gjør dagslyset det motsatte av det en kanskje skulle tro med panel : Det blir ikke lysere, men mørkere med årene. Heldigvis står ikke valget mellom gult treverk eller malt panel.


Lysne panel

Panelet LYSNE vil gi interiøret den samme etterlengtede og gode følelsen av at det går mot lysere tider. Behandlingen er godt testet og gjør granpanelet litt lysere og tilfører en subtil, vakker matt glans. Forside Tapet, farge og maling Klorin til bleking av panel ByggeBolig. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Hvis panelet du skal beise er gulnet kan du benytte Jotun Spesialrens Gulnet Panel først.


Her ser du en video om hvordan du gjør det. Jeg har gulna panel i mengder: Vindfanget, gangen, brystning på kjøkkenet og i stua, pluss hele vegger i stua. Tapetet i stua er mørk, rødmelde, så det er stort behov for et lysere innslag.


Lysne panel

Ble litt ør i hodet av klorin lukta,men. Hvordan male gulnet panel Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av gulnet panel inne. Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år. Har du latt panelet blitt stående ubehandlet over tid vil treverket gulne. Treet har jo fremdeles det flotte naturlige uttrykket, men du synes kanskje at rommet har blitt litt vel mørkt?


Nordsjö har laget tre ulike hvitfarger som gir treverket tilbake den rene, naturlige lyse preget på rommet. For at den transparente behandlingen skal lysne gammelt, skikkelig gulnet panel , kan det kreves en behandling med mye hvite pigmenter som har en godt lysnende effekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg