fredag 3. mai 2019

Krabber

Bra priser, ingen reservasjonsgebyr. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Ved å gå sidelengs utnytter de følehårene bedre.


Voksne krabber beveger seg sidelengs.

De fleste krabber lever i havet, men det finnes også krabber som lever i ferskvann og på land. Legg de levende krabbene i det fosskokende vannet, la vannet koke opp mellom hver krabbe. Krabber er en gruppe av tifotkreps.


Har du i for mange krabber av gangen, blir vannet fort avkjølt. Oppskrifter for deg som ikke har spist krabbe og for krabbeelskeren. Lær hvordan du koker levende krabber , hvordan du fjerner paven og hvordan du deler opp ferdig kokt krabbe. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. Beregn 1-krabber pr person.


Koking av krabbe: Kok opp en stor gryte med vann og salt (ca g salt pr l vann).

Ha gjerne i en dillstilk. Når det fosskoker, legg i krabbene. Pass på at vannet koker opp mellom hver krabbe du legger i, og at alle krabbene dekkes av vann. Min høst: Espens favoritter Når sjefen for MENY-lauget, Espen Schøning Lie, får fatt i høstens krabber , e. Ellers risikerer du at vannet blir for kaldt og at krabben ikke kokes skikkelig.


Før du kan gå i gang med selve spisingen, må krabben renses på riktig måte. Det finnes mange forskjellige krabber i havet. Tord vet masse om krabber , og her får du bli med å studere disse flotte dyra på nært hold. Det er utrolig spennede å dykke etter krabber på natta.


Litt skummelt å plukke de først men så går det greit. Har opplevd å ha med folk som får panikk og som kommer seg kjapt opp i båten igjen. Første gangen jeg testet dette plukket jeg nesten krabber på en snau halv time så det kan være utrolig effektivt også.


Det gir alltid litt ekstra feststemning når krabbene er selvkokte. Bare det er god ryggdekning, så roer den seg. Pyntekrabber, slekt av storkreps i infraorden krabber i familien stankelbeinkrabber. Pyntekrabbene har lange bein og trekantet kropp som er spiss foran, og forsynt med to pannetorner.


På ryggskjoldet sitter pigger, hvor de fester alger, hydroider, svamper o. Krabbar er krepsdyr med fire par bein, eitt par klør og ein sterkt redusert bakkropp som vert boren under framkroppen. Dei lever for det meste i havet, men særleg i.

De befruktede eggene klistrer seg fast til hverandre i en klump som hunnen bærer under bakkroppen. En finner krabber med utrogn hele året. Larvene lever planktonisk i flere uker, før de blir voksne og lever på bunnen resten av livet. Sommeren er her for fullt, og Oslofjorden pakkes snart av ivrige fritidsfiskere.


Har du planer om å fiske krabber i sommer, kan det være lurt å lese videre. Teiner og garn skal merkes. Før gjestene kommer kan du hjelpe dem litt og rense noe av krabben, men legg det tilbake i skallet, slik at gjestene dine får noe å bryne seg på. Det er viktig å huske at alle teiner og garn som settes ut, skal merkes med navn og adresse på eier.


Halve sjarmen med å spise krabbe er jo å lete etter det saftige og gode kjøttet. Det er da den gode og uhøytidelige stemningen krabber rundt bordet. Hvorvidt det er skadelig for mennesker å spise giftige krabber avhenger av hvor mye man spiser. Om du skal fange krabber selv anbefaler vi å følge med på Mattilsynets blåskjellvarsel.


Blåskjellvarselet gjelder nemlig ikke bare blåskjell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg