onsdag 30. november 2016

Male vinduskarmer inne

Reserver ditt Hotell i Male online. Tips og råd til hvordan du går frem når du skal male eller beise inne. This feature is not available right now. Please try again later. Hvordan male vinduer - inne Denne filmen gir deg en enkel veiledning til forarbeid og maling av vinduer inne.


Gjør jobben riktig, og du får et vakkert resultat som holder seg pent i mange år.

Her var det snakk om å male innvendig vinduskarmer og jeg ser ikke helt problemet med å bruke en vannfortynnet maling som f. Du er på nytt ganske upressis! Men hva du sier og mener, er ganske urelevant! Male vinduer i kuldegrader høres ikke særlig lurt ut.


Har hørt et kjerringråd en gang om å smøre noe på glasset og gummi før men maler slik at malingen hefter dårlig her, og blir enkel å fjerne, men husker ikke hva det var man skulle bruke. Det første du må gjøre når du skal male dører og vinduskarmer , er å klargjøre overflaten som skal males. Det innebærer at du må se etter om noe må repareres, slik som å sparkle hull, sprekker eller hakk.


Du må sparkle der det trengs, og etterpå pusser du det glatt med sandpapir. Den ene til å male me og den andre til å rense malerpenselen med så det ikke renner maling ned langs armen din.

Innvendig treverk bør males om vinteren, fordi det da er tørrest og treverket har trukket seg sammen. Det er best å male når det er kaldt ute og kunstig oppvarming inne , sier malermester Terje Ringdal. Vinduskarmer , taklist, fotlist og gulv maskeres.


Rull kun to bord av gangen med panelrull. Han anbefaler å male panelet i februar-mars for å minske risikoen for krympesprekker. Har du et rundt vindu kan du smøre oppvaskmiddel eller vaselin på vinduet langs rammen.


Så enkelt kan du hverdagsimponere! I samarbeid med Halvor Bakke gir Jernia deg tips og triks til hvordan male vinduskarmer. Alt du trenger finner du her. Hvorfor male vinduet med en annen farge enn hvitt?


Eggehvitt eller rent hvitt? Fremgangsmåten for å male utendørs vinduskarmer og dører er nesten den samme som for innendørs vinduskarmer og dører. Den eneste forskjellen er at når du maler utendørs vinduskarmer og dører, så bør du overlappe glasset med noen få millimeter. Det vil forhindre at det kommer inn fuktighet.


Bruk av kitt kan forårsake sprekker. I tillegg er malingen utviklet med den beste teknologi og gir derfor god kantdekk hvilket er veldig viktig når du skal male listverk og dører. Bruker du en god pensel vil du få en tilnærmet fabrikkmalt utseende uten penselstrøk.


Malingen er i tillegg miljømerket.

Vask derfor vinduskarmer og sprosser godt med Original Husvask. Skyll med vann umiddelbart. Skrap løse malingsrester og gammelt kitt. Mattslip gjenværende maling, og slip bort treverk som har blitt grått. Treoverflater og ren kittfals impregnerer du med Tinova Wood Base Oil.


Hvis du skal male nye vinduer, impregnerer du hele treoverflaten. Hadde han på befaring. Han skal nemlig male og tapetsere (hvis vi skal tapetsere da, han mente det var like greit å male rett oppå platene, ettersom vi ikke ønsker å ha noen struktur på overflata) det meste av hovedetasjen. Han sa at han pleier å vaske med salmiakk, grunne, sparkle, sparkle igjen ved behov, pusse ne og deretter male. Vi har gamle karmer med gammel maling, og har brukt mye tid på pusse karmene ne har vasket med salmiakk, og lagt heftgrunn på de stedene treverket ble synlig etter pussingen.


Male inne : Fargeregler Her er ekspertens fargetips Skal taket alltid være hvitt? Skal listene følge veggen eller taket? Det finnes mange regler om farger, men er ikke regler egentlig til for å brytes?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg