mandag 14. november 2016

Silkematt maling

Silkematt maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Produsentene og bransjen har delt inn glanstallene i intervaller og benevnt intervallene matt, silkematt , halvblank og blank. Det finnes også finere inndelingere. Silkematt kan være glansgrader mellom og 19. Prøv en lekker LADY hvitfarge, som for eksempel LADY Chi.


Mal veggene med en matt eller silkematt maling , og bruk blankere maling på dører, listverk og vinduer. Kontrasten mellom matte og blankere flater gir en sart eleganse. LADY Supreme Finish finnes i fire glansgrader: matt (5), silkematt (15), halvblank (40) og superblank (80).


Silkematt maling

Syns du det er vanskelig å bestemme seg? Bruk en teip for å dele opp en overflate, mal overflatene med forskjellige varianter av matt og blank maling for å sehvilken effekt du vil ha. Hva betyr de forskjellige grader av glans på malingsspannene?


Etter hvert som matt maling har blitt tatt mer og mer i bruk, kan det være lurt å gjøre seg kjent med glansgradene. Når du skal kjøpe inn maling , vil du nemlig komme over ulike tall, som sier noe om hvor blank malingen er. Matt maling demper og skjuler også ujevnheter bedre enn blank maling. Matt er å foretrekke til bruk i tak, mens silkematt har vært mye brukt på vegger.


Men med dagens moderne malinger er det fullt mulig å bruke matte malinger også på veggene. Fargen på en matt maling vil fremstå lysere enn en blank maling. LADY Vegg er Norges mest solgte veggmaling. Enkel og påføre og garanterer dekk i to strøk.


Ulike typer maling har ulike egenskaper. En vanntynnet acrylmaling vil som regel virke blankere enn en oljebasert med identisk glansgrad. Det er misforståelse at blank maling er mer slitesterk enn matt - blank maling er lettere å holde ren.


Bruk høyere glansgrad på list og dør, mattere maling på veggene og mattest i taket. I rom som er litt mer utsatt for skitt, støv eller vann - for eksempel entré eller barnerom anbefales å bruke litt blankere silkematt maling (- 20), mens kjøkken gjerne kan ha halvblank maling - opp mot 40. Innredningsdetaljer i rommet fremheves på en elegant måte mot en matt bakgrunn. Gulvmaling fra TreStjerner en Norges mest solgte. I vårt sortiment finner du alt du trenger til behandling av gulv og trapp: lakk, maling , olje og hardvoksolje.


Leveres i: Alle farger i base BW, BC og BM samt standardfarge Base White. Bruker man matt maling synes ikke skjøter og sånt like godt. Og man slipper av lyset skinner i fargen, noe som får den til å se annerledes ut enn den er, sier Ramsøskar. Fordelene med matt maling er av ren estetisk art, hvor fargene får en mer fløyelsaktig effekt, og blir en del av veggen og strukturen i veggen, mener Thurmann-Moe. Hos MAXBO finner du metallmaling til utvendig bruk.


Merke: Bengalack og Hammerite. Kjøp på nett eller i butikk. Suveren finish, ekstrem slitestyrke, vaskbar og Svanemerket. Gir et matt, mykt uttrykk. Ekstremt slitesterk slik at det holder seg vakkert lenge.


Vi selger kun hvit maling på nett. Superblank gir overflaten et høyblankt og vakkert utseende som vil fremheve overflaten og detaljene. Velg fritt mellom silkematt , halvblank og superblank.


Vaskbar og Svanemerket. Jo blankere maling , jo sprøere blir overflaten - og sannsynlighet for sprekkdannelser øker. Det er også lettere å slå av små skall av malingen om en velger høyglans - særlig på kanter eller hjørner som stikker ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg