mandag 14. november 2016

Male gulvfliser

Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS. Kjøp via vår store webshop. Megastort utvalg og rask levering. Kvalitetsprodukter til bunnpressede priser.

Fliser på baderom kan også være vanskelig å male. Fugene på badet er ofte fulle av kalk og såperester etter mange års bruk. For å få malingen til å sitte må gulvet være gullende rent, og du kan slite litt med å få rengjort disse fugene skikkelig fordi de er så porøse.


Men når det er sagt, det er mulig å male gulvfliser. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge på ny. Gulvfliser kan også males med samme fremgangsmåte, men her er det viktig at dere benytter en gulvmaling (helst tilsatt herder) eller epoximaling på toppen for å få maksimal slitestyrke. Uansett så er dette et alternativ som kan vare i mange år.


Det er ingenting i veien for å male flisene på badet - slik gjør du det.

Som nevnt kan det være litt utfordrende å skulle male gulvfliser , og dette gjelder kanskje spesielt på badet. Tenk bare på hvor mye gulv egentlig må tåle av både det ene og det andre. Noe som kan være avgjørende for om du bør velge å male gulvflisene eller ikke, er hva slags fliser du har. Er det mulig å male gulvfliser ? Noen som har gjort det, og fått gode (eller dårlige) resultater? Jeg er enstelig for at flisene skal se ut som linoleum eller noe annet gulvbelegg etter maling, at malingen ikke sitter skikkelig og lett blir ripet, og at varmen fra varmekabler kommer i konflikt med malingen.


Kan man male fliserne i et badeværelse? Ja det kan man godt, MEN det er ikke nogen langtidsholdbar løsning. I denne guide fortæller vi dig hvordan du maler fliser i almindelige tørre rum. Skal du have malet fliser i vådrum, så må du meget gerne kontakte os, så vi får vejledt dig helt rigtigt. Men velg maling med omhu, spesielt hvis det er gulvfliser som skal males.


Ikke alle malinger tåler vannsøl som blir liggende. Vi gir deg seks tips til forarbeid før du setter i gang med å male flisene. Er du blevet træt af de gamle fliser, er der heldigvis råd at hente. Det er nemlig muligt at male fliserne, med et ganske udmærket resultat. Her kan du på de næste sider se hvordan man kan male fliser trin for trin.


Nye beton og cementgulve der skal males skal være tørre.

Det vil sige, at gulvet skal være mindst ½ år gammelt, hvis du vil male det med oliemaling. Er gulvet ikke helt udtørret og derfor alkalisk, kan du risikere at malingen bobler op. Det der sker, når man bruger oliemaling på alkalisk (basisk) underlag er, at der dannes sæbestoffer. Du trenger forskjellige malinger til de ulike sonene.


Bruk klistremerker Så fint kan det bli med fliseklistremerker fra Ad Hoc. Foto: Ad Hoc Vis mer. Prisen inkluderer maling, baderomsbenk med maling, speil, vask og plankene mot veggen. Plankene mot veggen er funnet på en gammel låve, vasken og skapet er kjøpt brukt og speilet er fra Fretex. Mal altid i begge retninger, så er du sikker på, at der ikke kommer helligdage.


Når grunderen er tør, skal fliserne slibes let med meget fint sandpapir, fx korn 240. Bagefter skal fliserne tørres helt af for støv med en fugtig klud. Når du køber tokomponent maling, får du den i to dåser.


En med selve lakken og en med hærderen. I rom1finner du siste nytt om trendene akkurat nå, tips til fornyelse og enkelt gjør- det- selv stoff. Dette er interiørbladet som gir deg.


Her finner du beskrivelser på hvordan du kan male inne. Derefter kan der males med vådrumsmaling. Maling af Vinyl og linoleuVi fraråder at male på vinyl og linoleum, da der sjældent kan opnås en tilstrækkeligt god vedhæftning. Vælger du at male fliser i vådzonen (bruseniche) skal du forvente at male igen hvert 3-år.


Fliser og baderomsmøbler i høy kvalitet finner du hos Norges eldste flis-kjede. Fliser fra Norfloor fås i et bredt utvalg av farger og design.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg