torsdag 3. november 2016

Male stue

Hvilken stil har du i ditt hjem? Se nyhetene våre, og finn nye møbler her. Få varene levert hjem. Det er enkelt å få varene med hjem. Lån tilhenger hos IKEA. Vi hjelper deg med montering. Se prisene for montering her. Rask, enkel, lett å bruke. Døgnåpen kunderservice. Hos HTH dyrker vi en lidenskap. Se våre lekre kjøkkenløsninger her.


Lisbeth Larsen har bidratt med gode tips om farger i Grottenveien – Rom for rom. Denne gangen er det hvordan male stue som står for tur! Lisbeth tipser også om bruk av fine kontrastfarger i programmet.


Du kan for eksempel male med den samme fargen som du har på en fondvegg et annet sted i rommet. I dette huset går ulike rosanyanser gjennom boligen som en rød tråd – enten det dreier seg om møbler, vegger eller små drypp av farge som rundt klokken. Se så fin helheten blir!


Hvis du skal male på glatt filt eller vev, er en rulle med finere finish bedre for å oppnå en glattere struktur. Dersom du ikke ønsker å prøvemale rett på veggen, kan du male på gråpapir og teipe dette opp på veggen med en go skånsom maskeringsteip. Dette gjør det enkelt å flytte med seg rundt i rommet for å teste fargen i ulike vinkler.


Typen belysning du velger påvirker fargen i STOR grad. I en stue er det mange flater og hver flate krever egen fremgangsmåte og type maling. Er det kanskje tapet du skal male over? Skal du male panel eller male gipsplater? Uansett skal du klare å finne svarene du trenger i våre guider.


For eksempel kan du male hele rommet (vegger, tak, vinduer, dører og evt. gulv) i samme farge. Det gir en fantastisk ro i rommet, men stiller samtidig store krav til interiør og til fargesetningen i resten av boligen når det gjelder å skape et sammenhengende og harmonisk hjem. Personlige preferanser Dette er kanskje det viktigste punktet å tenke gjennom før man velger farger. Til syvende og sist er det deg og din familie som skal bo og.


Da designerne skulle pusse opp sine egne lokaler, ønsket de å utvikle en farge som var unik og passet perfekt til deres stil. Vi tente umiddelbart på ideen. Få inspirasjon, tips og gode råd til oppussing av stue her. Tips til oppussing av stue : Skaff ny peis utenfor sesong.


Det kan være smart å skaffe ny peis, eller komme i gang med piperehabilitering nå som du ikke har samme behov for å bruke peisen til å varme opp boligen eller hytta. Om høsten er det ofte stor pågang, og det hender at det blir ventetid. Dette ser vi også på salg av tapeter til stue. Bevare og spare Ny teknologi fra malingsprousentene gjør også sitt til at vi nå kan velge maling med funksjon.


Ofte har veggen du skal male noen gamle skruehull eller merker. En liten sparkelspade, som denne, til å jobbe materialet inn i hullet med er også kjekt. Etter at sparkelen har tørket bør du gå over med sandpapir eller en pussekloss. Unngå å bruke hvitt på soverom og på stue.


Male stue

Hansen anbefaler å tenkte over hvordan du ønsker at boligen skal oppleves, og hva du selv har behov for. Vi er eksperter på stue. Vi har et bredt utvalg av sofaer med god kvalitet på IKEA og de fleste sofaene våre har års garanti. Hvis du foretrekker en mørkere og mer lun stue , bør du male med dempede og matte farger. Ett tips er å velge materialer og farger som er varme som kobber, messing, gull, oransje og gul.


Som lyse farger er det flott å blande dem i matte og skinnende overflater. Jeg tenkte å male stuen. Per nå er stuen i fargen bomull. I prinsippet ville jeg male grå eller beige, men tenkte å male over i hvit. Et litt mindre vanlig, men vel så effektfull variant er å male den veggen med vinduene på i en annen farge.


Male stue

Velger man å la vinduveggen være fondvegg er det enklere å la kontrastveggen bli en større del av helheten i rommet fordi man ikke får denne store flaten på samme måte. Malingsrulle med forlengerskaft er smart å ha når du skal male vegger, men det er nesten et must når du skal male taket. Bruk samme fremgangsmåte som på vegg – takpanel males i hele panelbordets lengde, så langt du rekker. En stue kan kanskje være begge deler, både avslappende og energisk siden det også er en sosial møteplass. Du kan fint ha en kald farge på veggen, og varme farger på møbler og detaljer.


Når det gjelder kjøkken, viser forskningen at vi spiser mindre i blå rom, og mer i brune, så da kommer det an på hva som er din målsetning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg