onsdag 15. januar 2020

Tørketid vannbasert maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


I bunn og grunn kan man skille mellom to typer vannbasert og oljebasert.

Hvor de respektive har forskjellige løsemidler. En vannbasert maling er en maling der bindemiddelet løser seg opp i vann. En akrylmaling faller under blant vannbaserte malinger.


Latex malingen tørker hurtigere enn oljebasert maling , men det er en forskjell mellom tørking og herding. De fleste folk ikke innser at latex maling tar betydelig lengre tid å kurere enn oljebasert maling. De to typer maling som brukes for interiør er oljebasert maling og vannbasert ( latex ) maling.


Selve veggene ble malt for ganske lenge sida, men vi har flekket litt spikerhull, malt noen lister og litt sånt nå.

Kan jeg med god samvittighet la guttungen sove der til helga? Enkle knep for vannbasert maling Den nye, miljøvennlige malingen krever en litt annerledes måte å male på. I denne videoen gir eksperten deg tipsene. Hos Maxbo finner du maling til utendørs bruk som beskytter mot det norske klimaet. Kjøp på nett eller i butikk.


Mange tror at all vannbasert maling er særlig miljøvennlig, men det er feil bortsett fra at de inneholder lite løsemidler som kan gi sykdom i yrkessammenheng. Vannbaserte malinger er komplekse blandinger av mange kjemikalier. Det gir mulighet til å stryke ut malingen slik at den blir lagt på i et passe tynt lag. En helsyntetisk, moderne pensel med myk topp beregnet for vannbasert maling og tynne lasurer glir bare over malingen, den følger ikke med penselen og blir ikke dradd ut. Det er svært viktig å male tynne strøk.


Vannfortynnet maling tørker raskere enn den som er fortynnet med white-spirit. I tillegg er det viktig å jobbe kjapt. Gulvmaling fra TreStjerner en Norges mest solgte. I vårt sortiment finner du alt du trenger til behandling av gulv og trapp: lakk, maling , olje og hardvoksolje. Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset eller pusse båten.


Her finner du alt du trenger å vite om maling og beis.

Siden oljen er vannbasert , inneholder den ingen sterke løsemidler og er derfor mer skånsom både mot deg og miljøet. Oljen er støvtørr timer etter maling (avhengig av temperatur og underlag). Etter tørking blir oljen helt fargeløs og gjør at både nye og gamle treflater ser friske ut igjen. Oljebasert maling tåler mindre enn vannbasert maling.


Traditional er derimot en god maling til meget bra pris. Tinova Exterior er vannbasert akrylmaling fra Nordsjö. Akryl vet jeg ikke så mye om, men når det gjelder forskjeller på olje- og vannbasert maling , så har jeg erfart at vannbasert tørker umiddelbart, mens oljebasert må ha et døgn eller to på å tørke. Bakdelen med så rask tørketid , er at du ikke kan stryke ut et sig dersom du oppdager dette minutter etter at du.


Akrylat gir de beste egenskapene når det kommer til vaskbarhet,holdbarhet, strekkevne, tørketid og brukervennlighet. Denne typen maling kan brukes både med ruller og pensler. Det gjør at huset ser nymalt og vakkert ut svært lenge.


Faktisk gir Butinox Futura års skriftlig garanti på farge og glans. Fjern all løs maling og løse trefibre med stålbørste eller skrape. Områder som skrapes ned til bart treverk må grunnes og flekkes før selve malingen.


Sjekk værmeldingen før du går i gang så du ikke går i gang når regnet kommer. I dag finnes maling med svært kort tørketid , så du har rimelig god sjanse til å få et pent resultat. Nå skal denne tråden handle om utemaling, men for å forstå utemaling, trenger man kunnskap om all maling og lakk. Ta en slik enkel sak som Jotun Otimal vannbasert maling. Joda, den er god og bra på mange måter, men skal man ha noe som virkelig holder der det er værutsatt, ja da er plutselig produktet fra Jotun og de andre igjen oljebasert.


Løsemiddelbaserte overflatebehandlinger trenger vanligvis lengre tørketid enn vannbaserte. Noen overflatebehandlinger kan ved gunstige tørkeforhold overmales etter to til fire timer, mens andre overflatebehandlinger bør tørke minst et døgn. Ved lave temperaturer øker tørketiden. Treffer dråpene fersk maling blir det stygge skjolder, og bruker du vannbasert maling kan den rett og slett renne av. Så vannbasert maling tåler regn dårligere enn oljebasert?


Sjekk det som står på boksen om tørketid , og ta en skikkelig prat med dem som selger deg malingen før du setter i gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg