onsdag 26. februar 2014

Velge farge på hus

Det har i lang tid vært tradisjon for å velge lyse og luftige farger på boliger ved sjøen. I enkelte kyststrøk er hvite hus påkrevd. Mindre hus tåler godt lyse farger.


Velge farge på hus

Hvitt og hvitaktige farger danner vanligvis stor kontrast mot naturlige omgivelser. Hvite hus passer derfor fint i åpne landskap. Jotun ColourDesign er en fargevelger som gjør det enkelt å finne riktig farge til akkurat ditt hjem. Er du usikker på hvilken farge du skal velge og ønsker.


De fleste hus er penest med en mørkere grunnmur. Den gir huset tyngde og ankrer det til grunnen. Butinox Futura Grunnmur er utviklet for bruk på sokkeletasjer og grunnmur, og gir en silkematt overflate som er lett å rengjøre.


Det er lurt å male vinduene i grunnmuren i samme farge som muren. Et hus som er beiset rødt med dekkbeis, vil kunne falme innen tre–fire år. Derfor er det viktig å velge et egnet produkt når du skal ha en slik farge. En akrylbasert maling er stabil på farge og glans og derfor det rette valget, anbefaler Sørensen.


Her er den ultimate guiden til hvordan velge riktig utendørsfarge! Når man skal velge farge til husets fasade er det en del ting man bør tenke på. En utendørsfarge er jo tross alt en farge man skal leve lenge med.


Vi pleier å si at fargevalget du gjør på ditt hus , er naboens blikkfang. Gult er en farge som alltid vil stå litt i kontrast til omgivelsene, men gode gulfarger gir også assosiasjoner til lyse sommernetter og bugnende blomsterkasser. For å unngå at den får et grønnaktig skjær bør du velge en gulfarge med varme toner.


Ta hensyn til nabohusene. Velg farge som enten er ton-i-ton, nyanselike eller som står godt til nabolagets farger. Husets tidsepoke spiller en rolle for fargevalget ditt.


Finn ut hva som fungerer best for ditt hus ! Fremhev eller skjul detaljer ved å velge riktig staffasje. Store kontraster øker fokuset. Da kan det lønne seg å velge en mørkere husfarge som ikke så lett blir misfarget. Hvilken farge skal du velge ? Har du et hus som blir utsatt for sterk sollys vil hvitt være en mer praktisk farge.


Tips og råd i forbindelse med valg av farger til hytta. La omgivelsene være rettesnor for valg av farge. Det eneste du skal gjøre, er å ta et bilde av det du skal ha malt, og deretter velge en farge i appen. Når du har pekt på området som skal males på bildet, skifter appen automatisk ut den opprinnelige fargen med den nye.


Velge farge på hus

Maler like bra ute som inne – i all slags vær. Skal du male husvegg eller vinduer utvendig, er appen til stor hjelp. Våre byer og tettstedet vokser, og arkitekturen og omgivelsene blir stadig mer komplekse.


Farge som spesialområde 31. Hvem skal reetablere det vi mister? Vi må satse på teamwork.


Våre vakre utendørsfarger er tatt frem for moderne fasadeprodukter, men som også kan la seg inspirere av tradisjonelle pigmenter. Man legger best merke til det lyse på hus. Om fasaden er mørk og man ønsker en lys farge til dette, er det viktig at man nøye overveier hvilke deler av huset man vil fremheve, f. Vil man derimot skjule detaljer så kan de tones ned ved å velge samme farge som fasaden eller en litt mørkere farge. Dersom du har en ubehandlet fasade betyr det at du må velge type behandling i tillegg til farge , sier Lunde. Ifølge Hagen kan selv bittesmå ulikheter utgjøre hele forskjellen.


Grå hus er en flott kontrast til fargede hus , og særlig mørke gråtoner er utrolig vakkert, sier hun og legger til: ikke vær redd for å velge en ekstra mørk nyanse. Eller hvordan du skal finne gode tilleggsfarger? Her er råd som hjelper deg å velge riktig farge til veggen.


Velge farge på hus

Hus ved skogen er mer utsatt for begroing, og hus ved veggen mer utsatt for forurensning og trafikkstøv og det kan kanskje lønne seg å velge en mørkere husfarge som ikke vil fremheve dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg