tirsdag 25. februar 2014

Maling av våtrom

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Til bolig, våtrom , hytte, kontor, messer og butikker.

Lik pris nett og butikk. Din leverandør av lakk og maling. Stort utvalg og rask levering. Overgangen mellom sokkel og vegg sparkles med JOTUN Våtromssparkel. Uavhengig av fargevalg, stil og atmosfære, skal du male badet, må du bruke maling tilpasset våtrom.


Har noen små spørsmål angående maling av våtrom. Ser ut for at hele kåken har huntonittplater på veggene, tilogmed på bad. Hvordan tar disse seg ut på bad mtp tetthet, ufrivillig vannsprut fra dusj etc ? Hei alle Tak, dør, vindu, foringer, lister og gerikter på badet skal males.

I disse filmene lærer du hvordan du går frem når du skal male våtrom. LADY Aqua våtromsmaling inngår i Jotuns godkjente våtromssystem, er fuktbestandig og gir deg vakre silkematte våtromsvegger. Se begge filmene for en fullstendig instruksjon.


Kan ikke se at noe har tatt skade. Har god ventilasjon så jeg ser ikke helt den at man skal ha så spesiel maling for tak på bad. Ikke ta dette som noen fakta fasit, men det er nå min. Disse systemene består av tapet, grunning og maling , og for at du skal få et tett og sikkert resultat, bør du benytte alle tre og følge bruksanvisningen fra produsenten.


Er arbeidet korrekt utført, skal det ikke være noe problem med vannsprut. Informasjonskontoret for farge og interiør (Ifi) anbefaler bruk av fagfolk til denne jobben. Bryng støtter seg til dette, og mener at årsaken til at maling på baderom kan være problematisk, er fordi flisene og fugene består av ulike materialer. Flis og fuger arbeider ulikt hva gjelder temperatur og fuktighet.


Også fliser kan males som en midlertidig løsning i påvente av større oppussing. Med maling kan du pusse opp badet raskt og rimelig. Slik maler du fliser. Vi i Villas ekspert på maling , tapet og gulv, Kristian Owren, svarer: Hvorvidt gulvbelegget kan males, kommer an på hvilken type gulvbelegg det er snakk om.


Myke, heterogene vinylbelegg, såkalt boligvinyl, er dårlig egnet for overmaling. Disse gulvbeleggene er myke og gir dårlig heft, og malingen vil kunne sprekke opp og flasse av. ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer.

Vi utfører arbeid innen innvendig og utvendig maling , gulvbelegg og våtrom for kunder i Trøndelag. Stex tar på seg alle typer oppdrag innen malerfaget innvendig og utvendig - og gjennomfører disse med høy kvalitet, presisjon og selvsagt iht gjeldende normer som våtromsnorm etc. Eksempler på oppdragstyper er sparkling og maling av gipsplater, tak og vegger, listverk, vinduer og selvsagt våtromsbehandling av baderom. Lufttetthet: byggeplassens tegningsliste for klimaskjermen.


Bad og våtrom har størst fukt- og dampbelastning i huset, og vannskader i våtrom er et økende problem. Derfor er det egne krav til bad og våtrom. Renovering og total oppussing av baderom kan i mange tilfeller bli en omfattende og dyr affære, og mange velger av den grunn å sette bort jobben til fagfolk. Våtromsnormen har oppdatert beskrivelsen av hvordan du utfører påstøp i bad og andre våtrom på riktig måte.


Jeg malte jo mitt våtrom med grå gulvmaling og det ble et supert resultat i forhold til den orange fargen som var der. Bad i institusjoner og hoteller og våtrom med tilsvarende vannpåkjenning omfattes også av bladet. Videre beskriver bladet prinsippene for vann- og fuktsikring samt kritiske detaljer.


Figur viser eksempel på innredning og rørføring i baderom. Ombygging av baderom i eksisterende bygninger er behandlet i Byggforvaltning 727. Hvis du derimot hadde hatt et sluk, for eksempel i forbindelse med en dusj eller en vaskemaskin, er rommet med en gang som et våtrom å regne, og du bør ikke foreta endringer i strid med normen. Selv om myndighetene ikke har lagt frem krav om vanntetting av våtrom , er forsikringsselskapene klare på hva slags skader de vil erstatte. Ulike typer maling har ulike egenskaper.


En vanntynnet acrylmaling vil som regel virke blankere enn en oljebasert med identisk glansgrad. Det er misforståelse at blank maling er mer slitesterk enn matt - blank maling er lettere å holde ren. Bruk høyere glansgrad på list og dør, mattere maling på veggene og mattest i taket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg