søndag 9. februar 2020

Vannbasert utemaling

Vannbasert utemaling

På utkikk etter utemaling til din bolig? Bestill enkelt i vår nettbutikk! Et kvalitetssett fra pigment med variable størrelser. Når du maler med vannbasert trebeskyttelse, er det hovedsakelig snakk om en overflatebehandling som motvirker fukt og sopp i treet.


Vannbasert utemaling

Her er det et godt råd å velge trebeskyttelse, som lar treet puste og kvitte seg med fukt innenfra. Dermed reduserer du risikoen for avskallinger og fuktskader i treet. I bunn og grunn kan man skille mellom to typer vannbasert og oljebasert. Hvor de respektive har forskjellige løsemidler.


En vannbasert maling er en maling der bindemiddelet løser seg opp i vann. En akrylmaling faller under blant vannbaserte malinger. Malingstypen regnes som luktsvak og mer miljøvennlig. Maling til hjemmet, både innendørsmaling og utendørsmaling.


Få forslag til vakre farger og gode malingprodukter når du skal male inne, male møbler, male huset. Test av vannbasert maling Test av vannløselig maling Hvilke maling er best til panelet eller dørene? Vi har testet fire vannløselige malinger fra de. Hos Maxbo finner du maling til utendørs bruk som beskytter mot det norske klimaet.


Kjøp på nett eller i butikk. Det er løsemidler i vannbasert maling også, men de er skadelige på lang sikt (gassing - og da skadelig for de som bor i rommene), mens for maleren som oppholder seg kort stund i gassonen ikke blir påført slike løsemiddelskader som tidligere. Enn så lenge er det altså ikke smart å male vannbasert oppå oljebasert maling. Jotun OPTIMAL er tilpasset det norske klimaet og er tilsatt effektive midler mot svertesopp.


Vannbasert utemaling

De vannbaserte er ofte tykkere i konsistensen og kan være vanskeligere å påføre. Men det løser seg ved å tynne ut malingen, det er lite som skal til, tipser maleren. Vannbasert langtidsmaling er mer fargebestandig og beholder glansen lenger enn annen maling.


Du unngår at fargen på huset falmer i sola, og det er spesielt viktig for farger som rødt og gult som falmer fort. Produktene er også lettere å jobbe me siden de er fyldigere og derfor drypper mindre. Vannbasert maling er enklere å jobbe me lettere å tørke bort hvis du søler, gir lettere rengjøring av pensler og ofte lengre holdbarhet enn oljebasert maling. Den er også regnet som den mest miljøvennlige malingen. Vi maler med vannbasert maling, noe som er vesentlig enklere å jobbe med enn oljemaling.


Nå skal denne tråden handle om utemaling , men for å forstå utemaling , trenger man kunnskap om all maling og lakk. Ta en slik enkel sak som Jotun Otimal vannbasert maling. Joda, den er god og bra på mange måter, men skal man ha noe som virkelig holder der det er værutsatt, ja da er plutselig produktet fra Jotun og de andre igjen oljebasert.


Butinox Futura Maling har meget god værbestandighet og holdbarhet, i tillegg til langvarig farge- og glansstabilitet. Maling er noe av det Fargerike er mest kjent for. Utemaling til kledning. Her finnes det en del forskjellige typer å velge mellom, alt etter hvilket behov du har. Gjennomsiktig vannbasert beskyttelse for ferdig overflatebehandlede vinduer og andre trekonstruksjoner.


Drywood OptiProtect gir glans til rengjorte lakkerte og malte overflater, fyller igjen små sprekker i belegget og beskytter overflaten mot UV-skader. Regelmessig bruk av OptiProtect minimerer vedlikehold. Der du kjøper utemaling finnes en lang rekke ulike produkter som kan brukes på trefasader - selvsagt i ulike prisklasser. Hvilken du bør velge avhenger, som tidligere nevnt, både av hvorfor du maler og hvilket resultat du ønsker, ifølge Informasjonskontoret for farge og interiør, ifi.


Her finner du et utvalg av våre fargekart til maling både innendørs og utendørs. I vår online-fargevelger og i våre butikker kan du se alle våre farger og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg