torsdag 19. mars 2020

Svart jordmaur i huset

Svart jordmaur i huset

Handle markedets beste skadedyrsprodukter her! Effektiv skadedyrbekjempelse nå. Sort sortemang av middler og produkter, både for å bli kvitt og videre beskyttelse. Fyll ut ett skjema - motta tilbud fra skadedyrfirmaer.


Der mutige VorschIag eines Unternehmer wird sich für immer auf lhr Einkommen auswirken! Finn laveste nettpris her. Kan svart jordmaur gjøre skade? Svart jordmaur sees ofte innendørs på jakt etter mat.


Om reiret befinner seg utenfor huset gjør de ingen annen skade enn å være til irritasjon. Men svarte jordmaur vil helst ha det varmt. De kan også etablere samfunn i råttent treverk og isopor i boliger. Et stokkmaurreir i huset står ofte i forbindelse med andre reir utenfor huset.


Angrep i levende trær er vanskelig å få tatt knekken på. Reirene sitter ofte både i treverket og jorden under treet. Sukkermaur kan da kun gå i treverk hvis det er fuktskadet, eller sannsynlig vis så råttent at du kan stikke fingeren igjennom treverket. Invasjon av svart jordmaur er et typisk vårtegn.


Tidlig om våren kommer de gjerne inn i huset på jakt etter mat. Dette skyldes at tilgangen på mat ute er lav tidlig på våren. Dersom en maur finner noe å spise inne i huset tar det ikke lang tid før man får lange stier med maur inn. Baderomsgulv og råteskadet treverk er steder der sukkermaur i huset gjerne er å finne. Hvordan ser svart jordmaur ut?


Kroppen er svart eller mørk brun. Den kan minne om sauemaur i utseende, men er noe mindre i størrelse, i tillegg til at den har et hårete antenneledd. Et samfunn startes av en enkelt dronning, som svermer fra en eksisterende koloni. Tilgang på mat er vanligvis årsaken når svart jordmaur etablerer reir inne i bygninger. Den kan bygge reir i råteskadet treverk eller i isolasjon, for eksempel under.


Isopor er vanlig å bruke under varmekabler på badet og nede i sålen under huset. Vann middelet så direkte inn i tua som mulig. Maur som kommer tidlig på våren og forsvinner når det blir varmt nok i været har primært vært innom på matjakt.


Men når det blir mange av dem, kan det bety at de har bosatt seg i bygningsmaterialene. Både stokkmaur, sauemaur og svart jordmaur (sukkermaur) bygger gjerne reder i isopor, hvor det er lett å gnage ganger og hulrom. Ut fra intet piler de over kjøkkenbenken og langs gulvet. Vi kaller dem sukkermaur, men de heter egentlig svart jordmaur. Om våren jakter de på mat, og da er dine matrester ekstra gode å fråtse i. Maurene som finner mat innendørs legger ut spor slik at andre kommer etter, sier Preben Ottesen, seniorrådgiver hos Folkehelseinstituttet.


De leter gjerne etter mat innendørs før sommervarmen kommer, men forsvinner ut av huset av seg selv når det blir varmt ute. For å bli kvitt irriterende sukkermaur bør du legge ut åte som maurene tar med tilbake til dronninga i bolet. Det er vanskelig å unngå svart jordmaur. Dersom reiret befinner seg utenfor huset gjør de ingen annen skade enn å være til bry. Har du svart jordmaur i huset , er det altså sannsynlig at de drar av seg selv.


Svart jordmaur i huset

Får du ikke ha maten på kjøkkenet i fre finnes det - som med det meste - noen kjerringråd. Kaffegrut, kanel og pepper er ting som mauren ikke skal være spesielt glad i. Ser du jordmaur inne om våren, finnes det gjerne en maurtue tett inntil bygningen, og maurene er rett og slett på leting etter mat. Derfor bør du sørge for at boligen din ikke blir utsatt for sultne maur ved å gjøre det vanskeligere for maurene å ta seg inn i huset. Den bor i jorden – helst under steiner eller fliser – og ofte slår den seg ned under selve huset.


De moderne ettetasjeshusene som bygges på betongplate har vist seg ideelle sett fra maurens synspunkt. På våren finner de ikke mat ute og kommer derfor krabbende inn for å lete etter mat, forklarer Stein Norstein, biolog og skadedyrekspert i Anticimex til Klikk. Slik blir du kvitt dem Det beste er å forebygge at maurene i det hele tatt finner veien inn i huset ditt. Innførte arter er ofte kosmopolitter som lever i hus og bygninger. Disse er spredd med mennesker til alle deler av verden.


Svart jordmaur i huset

Et eksempel på en slik maur er faraomauren. Se også når det er høysesong for maurangrep.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg