torsdag 12. mars 2020

Trim for eldre

Trim for eldre med ny vri. This feature is not available right now. For å registrere deg, klikk HER! Please try again later. Også eldre mennesker må holde seg fysisk aktive for å holde helsen og styrken ved like.


En viss nedgang i muskelstyrke, balanse og utholdenhet er helt vanlig ettersom man blir eldre.

Mindre enn halvparten av eldre over år driver det de selv kaller mosjon, og andelen som driver fysisk aktivitet synker raskt blant de over år. Kroppen har omtrent like god effekt av trening og fysisk aktivitet gjennom hele livet. Forskning viser at aktive eldre i gjennomsnitt får tre år med bedre livskvalitet enn eldre med en inaktiv livsstil. Anbefalingene er de samme for eldre som for voksne ellers. Man bør være i moderat fysisk aktivitet i minst 1minutter hver uke.


Eldre er en stor og variert gruppe både når det gjelder alder og fysisk form, noe som må få konsekvenser når vi skal anbefale fysisk aktivitet. Friske eldre kan i stor grad følge anbefalingene som gjelder for voksne generelt. Spesielt gjelder det rådet om å bli mer fysisk aktiv i hverdagen.


Enkelt treningsprogram for eldre Dersom du ikke er vant til å trene, men ønsker et eksempel på et treningsprogram som er lett å følge, har vi følgende anbefalinger.

Gjør det du kan for å øke hverdagsaktivitetene. Selv fagmiljøer var skeptiske til at eldre kunne bli sterkere. Eldre blir bare svakere og det er et faktum at tap av muskelmasse ligger på ca årlig for en 60-åring. Beboerne på Grefsen og Kjelsås eldresenter har tilbud om trening under ledelse av en fysioterapeut. Treningen varer i en time, bare.


Norges største og rimeligste møteplass for seniorer over år. Finn laveste nettpris her. Ta deg ett minutt for å løse opp og tralle med! Er du litt stiv og støl i kroppen?


I dag er det verdens aktivitetsdag. Her er noen tips til hvordan. Kafeen skal være et møtested på tvers av generasjoner der eldre kan treffe barselgrupper, ungdommer og naboer.


Hanshaugen i Oslo har sammen med Kirkens Bymisjon laget en møteplass for enslige mindreårige asylsøkere og aktive eldre. Sittende øvelser Begynn å gå med beina. Eldre kan ikke bare bli syke av å sitte mye stille.


De kan bli syke av å sitte mye alene også. Fordelene for eldre som trener, er mange. Fysisk aktivitet reduserer dødelighet, fedme, blodtrykk og risiko for sykdommer som lungesykdom, slag, Alzheimers, hypertensjon, kreft, angst og skader.


Jeg husker kvinnene og mennene som stod på rekke og rad ved siden av pinnestolene sine og gjorde forsiktige knebøy mens instruktøren trallet og sang og talte til tre.

Phinney (12) viste i sin studie blant personer med demens, at det å være aktiv var den mest drivende kraften i livet. Det var ikke veldig komplisert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg