tirsdag 28. juli 2020

Terrassefornyer

Tidligere behandlet treverk rengjøres med terrassefornyer eller terrasserens. Terrassebeis påføres. Husk at treverket må være helt tørt før terrassebeis påføres.


Slik stiller du forberedt når snøen og holka kommer. Frisk opp uteplassen og bruk terrassebeis for å få en fin glød i treverket.

Vi tipser deg om fremgangsmåte og hva som skiller de ulike typene terrassebeis. Her får du fremgangsmåten for hvordan du går frem for å vedlikeholde terrassebordene. Alt fra rens til påføring av terrasseolje.


Løser opp gammel olje slik at man lett kan skure og vaske den bort. Brukes på alle flater som er behandlet med myke oljer og har blitt grå og skitne. Et kraftig alkalisk middel for rens av treverk, fjerner effektivt gammel olje og beis.


Rengjør nedslitte og nedsmussede terrasser og overflater.

Små forandringer kan raskt skape en koselig stemning i hjemmet. Pynt hjemme til hverdags og fest med flotte vaser, lekre servietter, lysestaker og pynt. BLI MEDLEM I KUNDEKLUBBEN.


Handle raskt og enkelt med hjemlevering til hele Norge. Beising må skje i oppholdsvær og gulvbordene må være tørre. Beis aldri dirkete i sollys. Ta 2-bord av gangen.


Påfør beisen med rull. Stryk av overskytende beis med en pensel. Dusj på terrassefornyer med en hagesprøyte. Arbeid i små områder så den ikke tørker inn mens den virker. Dusj lett på med vann om den tørker før du får skrubbet.


Jobb terrassefornyeren inn i treverket med en terrasseskrubb med kort bust. Denne oversikten oppdateres kontinuerlig og er kun en indikasjon på lagerstatus. Ved stor pågang, som i kampanjeperioder, kan utvalgte varer bli utsolgt i løpet av.

Er treverket mørkt kan det lysnes med terrassevask. Etterskylles godt med rent vann. Værslitte flater slipes ned til friskt treverk. Vis varsomhet ved bruk av høytrykksspyler.


Skitne flater rengjøres med Butinox Kraftvask, soppbefengte flater behandles med Butinox Sopp- og Algedreper. Produktenes lagerbeholdning oppdateres en gang i døgnet. Vi tar forbehold om avvik, spesielt ved lav beholdning. Ved spørsmål ta kontakt med din lokale butikk. Nye flater rengjøres med Butinox terrassevask og etter skyldes med vann.


På nytt treverk påføres kun strøk, Behandle - 3bord av gangen i hele lengden og stryk av overflødig beis med tørr pensel eller lofri klut. Teakrens og terrassefornyer fjerner gammel behandling og terrassevask nøytraliserer og fornyer treverket. Trefibre som reiser seg, pusser du forsiktig vekk med vannslipepapir fuktet med treolje. Bløtlegg hele platten skikkelig med hageslange. Hell eller rull utover terrassefornyer.


Når det er blitt grått, er det masse masse møkk som ligger nedi planken. En terrassefornyer eller terrassebleker er det eneste som klarer å gå dypt nok å fjerne dette. Meget slitt treverk bør vaskes i to trinn med teakrens eller terrassefornyer som fjerner gammel behandling, og terrassevask som nøytraliserer og bleker treverket.


Puss lett vekk trefibre med et vannslipepapir fuktet med teakolje. Jeg brukte sistnevnte og den løste opp den gamle beisen, men det krevdes mye skrubbing for å alt vekk. Hadde jeg hatt høytrykkspyler hadde jeg nok brukt den for å slippe all jobben.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg